GESCHIEDENIS

Autobedrijf Hendriks is een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar geleden, in 1920, is ontstaan. In die tijd stond 'autobedrijf' Hendriks bekend om het vervoeren van zand, grind en stenen met behulp van paard en wagen. Decennia later werden de paarden en wagens ingeruild voor vrachtwagens voor het vervoeren van deze materialen.  

Vanaf 1969 begonnen auto's erg populair te worden. Toen is er de keuze gemaakt om te minderen/stoppen met het vervoeren van materialen en de overstap te maken naar de verkoop en reparatie van alle soorten automerken. 

 

Begin jaren 80 hebben wij ervoor gekozen om ons in het merk Opel te specialiseren. Wij doen daarom ook alleen onderhoud en reparaties aan Opels. We verkopen wel andere merken auto’s maar doen hier na verkoop geen onderhoud meer aan. Wel kunt u een ander automerk inruilen bij ons.

 

Door de jaren heen is er dus het één en ander veranderd binnen ons bedrijf, maar één ding is altijd hetzelfde gebleven en dat is dat wij onze klanten altijd behandelen zoals wij zelf ook graag behandeld willen worden en dat wij altijd graag met u meedenken!

 

BOVAG-LID

Wij zijn lid van de BOVAG. BOVAG is een afkorting van Bond Van Autohandelaren en Garagehouders.

BOVAG is een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld  personenauto’s, bedrijfsauto’s en trucks, zijn welkom als lid.

 

Voor de consument is BOVAG een kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld op het gebied van kennisniveau, betrouwbaarheid en deskundigheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf hieraan ook blijft voldoen. Zo mag een BOVAG-bedrijf bijvoorbeeld niet afwijken van de algemene voorwaarden die door de BOVAG samen met de ANWB en de Consumentenbond zijn opgesteld.

Zekerheden als BOVAG Garantie, BOVAG Bemiddelingsbureau, de diverse Geschillencommissies en de met consumentenorganisaties afgestemde leveringsvoorwaarden zorgen ervoor dat de belangen van consumenten die zaken doen met een BOVAG-bedrijf worden behartigd.

 

RDW-ERKEND

Ook zijn wij RDW erkend. RDW staat voor: Rijksdienst voor het Wegverkeer. Om je een RDW erkend bedrijf te mogen noemen, moet je aan bepaalde kwaliteiten voldoen. De RDW houdt toezicht op de bedrijven die erkend zijn, door te kijken of ze hun werk wel goed uitvoeren. Bijvoorbeeld bij een APK keuring.

Wanneer u met uw voertuig naar een RDW erkend autobedrijf gaat, bent u er zeker van dat dit autobedrijf goed te werk gaat. Een bedrijf moet namelijk voldoen aan strenge eisen die door de RDW zijn vastgesteld. Alleen autobedrijven die hieraan voldoen, kunnen RDW erkend worden. Dit biedt voor u natuurlijk meer zekerheid, zeker op het gebied van betrouwbaarheid. Gaat u naar een RDW erkend bedrijf, heeft dit ook voordelen qua diensten die geleverd kunnen worden: een RDW erkend bedrijf kan onder meer voertuigen te naamstellen, vrijwaringsbewijzen afgeven en kentekens overschrijven. Daarnaast mogen zij officieel APK-keuringen uitvoeren. Omdat wij dus een RDW-erkend bedrijf zijn, gelden bovenstaande voordelen zeker ook voor ons bedrijf!