Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om op uw snorfiets (25km/h), net als op een bromfiets (45km/h), een helm te dragen. Wilt u uw snorfiets laten omkeuren tot een bromfiets? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de RDW-erkenning om een snorfiets officieel goed te keuren als bromfiets.

EISEN

Om de snorfiets goed te mogen keuren als bromfiets moet deze aan een aantal eisen voldoen.

  • De snorfiets moet op naam van iemand staan.
  • De snorfiets moet tussen de 34 km/h en 55 km/h rijden.
  • De snorfiets moet keurbaar zijn bij een RDW-erkend bedrijf. Dit ziet u bij de RDW-kentekencheck. Klik hier om naar de RDW-kentekencheck te gaan. Ziet u 'ja' onder 'Snelheidswijziging snorfiets door erkenningshouder mogelijk'? Dan kunt u bij ons terecht. Staat er 'nee' dan kunt u naar een RDW-keuringsstation.
  • De snorfiets mag geen zogenoemde 'belemmerende status' hebben, zoals een WOK of gestolen. Dit kunt u ook nakijken via de RDW-kentekencheck. Klik hier om naar de RDW-kentekencheck te gaan.
  • De snorfiets moet voldoen aan de permanente eisen (zie hoofdstuk 5 van de Regeling voertuigen). Ook nadat de snorfiets is aangepast naar een brommer.
  • Het geluidsniveau van de snorfiets mag niet hoger zijn dan 97 dB (A).
  • Het framenummer van de snorfiets moet overeenkomen met het voertuigidentificatienummer dat op het kentekenbewijs staat.

 

Als er door ons geconstateerd wordt dat de snorfiets aan alle bovengenoemde eisen voldoet, geven wij dit aan de RDW door. Na de goedkeuring mag u nog enkel de kortste route naar huis rijden. U mag de openbare weg pas weer betreden als de blauwe kentekenplaat vervangen is door een gele. Binnen 5 werkdagen ontvangt u van de RDW een nieuw kentekenbewijs. Uw 'oude' tenaamstellingscode blijft geldig. 

 

WAT MOET U MEENEMEN NAAR DE KEURING?

Naar de keuring neemt u, naast uw snorfiets, uw kentekenbewijs mee.

 

Voor meer informatie of om een afspraak inplannen, neem dan contact met ons op via 06 83593057 of klik hier.